Close

Ikke registreret bruger endnu? Registrr dig nu og kom igang.

lock and key

Log ind til konto

Account Login

Har du glemt dit kodeord?

Neo Holmsminde

-Danmarks hurtigste traver

Med 1.10.2 er Neo Holmsminde den hurtigste travhest i Danmark. Noe Holmsminde præsterede 1.10.2, da han vandt Copenhagen Open i 2012 og tiden er fortsat banerekord på Charlottenlund Travbane.

Neo Holmsminde har gennem hele sin karriere været en prud for travsporten. Med sin dejlige jordvindende trav, sin vilje til at kæmpe og hans evner på alle distancer, har gjort ham til en populær hest hos travpublikummet.

Nu har Neo Holmsminde sluttet sin karriere, og vi er stolte over, at vi har fået lov til at få ham opstillet som avlshingst her på stutteriet.

Vi kan tilbyde Neo Holmsminde til 0 + 5.000 kroner excl. moms ved levende født føl.

Neo Holmsminde repræsenterer blodlinjer, der er toneangivende i dagens travsport – ja, han er avlet på en af de mest succesrige kryds, der har været i nyere tid. Nemlig Valley Victory på en hoppe med Speedy Crown. Blod.

Gennem hele sin karriere var Neo Holmsminde trænet af Steen Juul og ejet af Nordisk Vabene.
Rene Clausen fra Nordisk Vabene har skrevet nedenstående gennemgang af Neo Holmsmindes karriere: Neo skylder os bestemt ingenting og han har givet os et hav af oplevelser med sejren i Sweden Cup som den absolut den største oplevelse for os alle i ejerkredsen – stå foran næsten 30000 mennesker på Solvalla, det bliver ikke større …

Neo har startet siden han var 2 år, hvor han vandt de første 3 starter bl.a. 2 års eliten på Derby dagen, som 3 års startede han første gang på Jägersro i ret hårdt 3 års løb, som Lavec Kronos vandt og Neo var nr. 3. Lidt senere på sæsonen var Neo ude i Jysk 3 års Grand Prix, hvor han vandt sin prøve og blev nr. 2 i finalen efter

Kriteriumsvinder

3 uger efter var Neo så ude i European Championship for 3-åringer, og der fik Neo sin ilddåb, hvor han efter et ret uheldigt løb sluttede af som en kanonkugle til en 6 plads. Derefter vandt Neo både sin prøve og finalen i Kriteriet som 3 åring.

Som 4 års startede Neo som lyn og torden, debuten var i Sprintermesteren i Billund, som han vandt, derefter 4 års eliten på Copenhagen Cup-dagen, Prøven til jysk 4 års Grand Prix og kort slået af Nimble i finalen.

Dette år sluttede Neo af med at vinde Aksel Jensen Løp på Bjarke banen i Oslo. Neo’s 5 års sæsondebut foregik i højeste klasse på Mantorp i Kjell P Dahlstroms Minne eller hvad siger I til følgende konkurrenter: Spring Erom (som vandt) Maharajah, Lavec Kronos, Lord Capar, Noras Bean, Reven D’Amour og Neo sad fast med alt sparet i ryg på Lavec Kronos over mål, noget som skete flere gange for Neo som 5 års sæsonen – bl.a. også i Oslo på deres Oslo Grand Prix dag.

Neo vandt bl.a. som 5 års Lord Valentine’s Mindeløb i Skive, deltog i Copenhagen Cup, hvor Thomas Uhrberg i spids holdt op med at køre, fordi han troede at der var omstart …. Husker vi desværre tydeligt.

Som 6 års deltog Neo i Sweden Cup, men denne dag var han dårlig og sluttede uden for pengene, men 14 dage senere vandt han Copenhagen Open i banerekorden som holder i dag 1.10,2/1609 efter ikke noget let løb. Neo var også ude i et hav af Gulddivisionsløb, ingen sejr i Guld, men flere andenpladser.

Som 7 års spændte vi buen, og han var først ude i et afdelings sprinter løb i Oslo på Grand Prix dagen, hvor han vandt sit heat og blev nr. 2 til Classic Grand Cru i Finalen. 14 dage senere var han så ude i Sweden Cup i Stockholm og der blev han nr. 2 i forsøget, men vandt finalen meget let det er vores største oplevelse nogensinde inden for travet.

Samme år vandt Neo også Hamborg Cup, i hans 3 afdelingsløb samme år, og der er ikke ret mange heste, som har deltaget i 3 gange 2 løb samme 3 gange på samme år …

Siden Neo’s 8 års sæson har Neo stadigvæk deltaget i den højeste klasse og i et hav af gulddivisionsløb og har bl.a. vundet et 1140 løb på Jägersro på 1.09,3 ..

Neo har altid været en jernhest, men nu er løbsskoene blevet taget af for altid …